Сахар Л. Энхзул ; Хянан шүүсэн: Л. Тулгаа, М. Батболд ; Эмхэтгэж, хэвлэлийн эх бэлтгэсэн: Г. Өнөрсайхан
By: Энхзул Л
Contributor(s): Тулгаа Л. Батболд М [Хянан шүүсэн]
| Өнөрсайхан Г [Эмхэтгэж, хэвлэлийн эх бэлтгэсэн ]
Material type: 
Item type | Current location | Call number | Status | Date due | Barcode |
---|---|---|---|---|---|
![]() |
СУИС-ийн төв номын сан Нийтийн уншлагын танхим | 613.2 Э66 (Browse shelf) | Available | TUVM21905 | |
![]() |
СУИС-ийн төв номын сан Гэрээр ном олгох фонд | 613.2 Э66 (Browse shelf) | Available | TUVM21906 | |
![]() |
СУИС-ийн төв номын сан Гэрээр ном олгох фонд | 613.2 Э66 (Browse shelf) | Available | TUVM21907 |
Browsing СУИС-ийн төв номын сан Shelves , Shelving location: Гэрээр ном олгох фонд Close shelf browser
ГАРЧИГ Өмнөх үг Гарчиг
I БҮЛЭГ. ЧИХРИЙН ТУХАЙ ОЙЛГОЛТ Чихрийн үндсэн төрөл Нэг. Глюкоз Хоёр. Сахароз Гурав. Фруктоз Дөрөв. Лактоз Тав. Малтоз Нүүрс ус ба гликемийн үзүүлэлт Нэмэлт чихрийн талаарх ухагдахуун Түгээмэл чихэрлэг амтлагчдын харьцуулалт Нэг. Цагаан ба бор элсэн чихэр Хоёр. Бурамны сироп Гурав. Зөгийн бал Дөрөв. Агч модны сироп Тав. Наргилын чихэр Зургаа. Хасарваань Долоо. Декстроз буюу нунтаг глюкоз Найм. Стивиагийн төрлийн амтлагч Ес. Чихрийн алкогол Арав. Агавэ Арван нэг. Бор будааны сироп Арван хоёр. Фруктозын өндөр агууламжтай сироп Аль нь дээр вэ?
II БҮЛЭГ. НЭМЭЛТ ЧИХРИЙН ЭРҮҮЛ МЭНДЭД ҮЗҮҮЛЭХ НӨЛӨӨ Чихэр донтуулдаг уу? Чихэрлэг хүнсний нөлөө амны хөндийд Нэмэлт чихэр ба яс сийрэгжилт Инсулины зохицуулалтанд хэт боловсруулсан хүнсний нөлөө Бодисын солилцооны эмгэг Элэгний үйл ажиллагаанд нэмэлт чихрийн нөлөө Нэмэлт чихрийн хэрэглээ ба хэвлийн өөхлөлт Нэмэлт чихрийн нөлөө зүрх судсанд Нэмэлт чихрийн хэрэглээ ба тулай Нэмэлт чихрийн нөлөө арьсанд Амттан ба нойр
III БҮЛЭГ. ЧИХЭР БА ХҮҮХЭД Чихрээр эрхлүүлсний балаг Хүүхдийн хооллолтонд эцэг эхийн нөлөө Хүүхдийн өглөөний унд Хийжүүлсэн ундаа Жимсний шүүс ба бүхэл жимс Бичил шим Хүүхдийн анхаарал, ой тогтоолтонд нэмэлт чихэр хэрхэн нөлөөлдөг вэ? Хүүхдийн нэмэлт чихрийн хэрэглээг багасгах нь
IV БҮЛЭГ. ЧИХРЭЭ ХЭРХЭН ТАНАХ ВЭ? Чихрээ танах шаардлага Хандлага, шийдвэр, үйлдэл Чихрээ хэрхэн танах вэ? Сэтгэл санааны байдлаас хамааралтай хооллолт Өөртэйгээ хэрхэн ажиллах вэ? Дэмжигчтэй болохын давуу тал Бусдын нөлөө ''Хальтирсан'' тохиолдолд яах вэ? Зуршлаа өөрчлөхийн тулд юу хийх вэ? Чихэргүй нэг сар Чихрийн цэвэрлэгээ Бүтээгдэхүүний шошгон дээрх чихрийн хэмжээ Чихэргүй нэг сард хэрэглэх хүнс Амттаны хорхойслоо хэрхэн намжаах вэ? 1. Гликемийн үзүүлэлт багатай нүүрс ус 2. Уураг 3. Хүчиллэг болон исгэлэн хүнс 4. Боловсруулалт 5. Өөх тос Танай гал тогоонд ямар тос байна? Чидун жимсний тос Наргил модны самрын тос Цөцгийн тос Шар тос Авокадо жимсний тос Ургамлын тос Шингэн Синнамон
V БҮЛЭГ. ЧИХРИЙН ТЭНЦВЭРТ ХЭРЭГЛЭЭ Чихэргүй нэг сарын дараа Цаашид юу анхаарах вэ? Дутуу нойр ба нүүрс усны хэрэглээний харилцаа холбоо Бөх нойрсоход тус болох 6 алхам Бичил нянгийн орчин (микробиота) Нэмэлт чихэр багатай амттаны жор ''Баяжмал'' бялуу (12 хүнд) Өглөөний смүүти (2 хүнд) Шоколадтай зайрмаг (2 хүнд) Чиа, нэрсний чанамал (нэг хүний долоо хоногийн хэрэглээ)
Самарт гранола (нэг хүний долоо хоногийн хэрэглээ) Алимны хучмал (4-5 хүнд) Гадилтай маффин (10-12 ширхэг маффин) Какаон бөмбөлгүүд (10-12 ширхэг) Шоколад хэрхэн сонгох вэ?
НЭМЭЛТ ЧИХЭР, ДЭЛХИЙ НИЙТИЙН ЧИГ ХАНДЛАГА Ашигласан эх сурвалжийн жагсаалт Онлайн сургалтын мэдээлэл ''Чихрээ Таная'' түргэвчилсэн онолын сургалт ''Эрүүл өглөөний цай'' бэлтгэх практик сургалт ''Эрүүл амттан'' бэлтгэх практик сургалт ''Баярын ширээ'' бэлтгэх практик сургалт ''Sugar detox'' онлайн практик сургалт
There are no comments for this item.